Slowgold

Slowgold_2016__foto_Ellika-Henrikson_web_01

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.

Under 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har efter det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon prydde omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och live fanns hon samt Johannes och Erik som utgör liveversionen av Slowgold med som kompband.

I slutet av januari var Amanda musikgäst i På spåret och framförde bland annat en version av Ratatas klassiker I dina ögon som hyllades och delades av ingen mindre än Mauro Scocco.

Albumet Drömmar släpptes den 3/2 på Playground Music och är ett av dom mest hyllade album i år med stående ovationer från bland andra Dagens Nyheter, Sonic, Göteborgs-Posten och Nöjesguiden.

På Parkfesten spelar Slowgold lördagen den 29 juli.