22-Pistepirkko (FIN)

Spelar på Teaterladan, LÖRDAG kväll

Det är ju alltid så att vissa artister ligger en lite varmare om hjärtat än andra. 22-Pistepirkko är en favorit hos flera av oss som arbetar med Parkfesten och att då få med dem i årets lineup är smått hisnande. Med det nysläppta albumet Lime Green DeLorean i bagaget kommer de hela vägen ifrån Finland till Folkets Park, Nora. Bandet gör en exklusiv spelning för Parkfesten i sommar, den enda i Sverige!

22-Pistepirkko bildades redan 1980 i byn Utajärvi i norra Finland. Ett punkband med tydliga mål och ambition om att göra internationell karriär. Bandet påbörjade en musikalisk resa som tagit sina lyssnare genom flera musikaliska stilar samtidigt som de skapat ett alldeles eget sound.

Med 30 år som band, över dussinet studioalbum och otaliga spelningar har de gjort sig ett namn på den internationella indie-scenen. De blandar friskt pop, rock, punk och electronica och gjorde det före artister som Beck och Primal Scream. 22-Pistepirkkos musik är rik på influenser och rör sig snabbt mellan frenesi, melankoli, mörka skogar och motorväg. Ett finskt band med ett sound långt bortom Utajärvi och som genom sin spelning på Parkfesten sätter Nora på den internationella musikvärldens karta.

Lyssna på 22-Pistepirkkos senaste album Lime Green DeLorean:

[iframe: src=”http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/v=2/album=4217686917/size=venti/bgcol=FFFFFF/linkcol=4285BB/” width=”400″ height=”100″ style=”position: relative; display: block; width: 400px; height: 100px;” allowtransparency=”true” frameborder=”0″]

WWW

www.22-pistepirkko.net

Spotify

PRESS

22-pistepirkko.net/press