Marie Bergman & Lasse Englund

Spelar på Teaterladan, FREDAG kväll

Marie Bergman är en av Sveriges största sångerskor. En ”singersongwriter” med en röst som berör. Sedan karriären inleddes på 60-talet har hon fångat en bred publik. Som soloartist har hon släppt 20 album inom en imponerande bredd av genrer. Hon har vunnit melodifestivalen tre gånger, först med Family Four och sedan med Roger Pontare. Hon har prisats med Rockbjörn, Fred Åkerström stipendium, Grammis, Bellmanpris och Evert Taubes minnesstipendium, för att bara nämna några.

Marie turnerar med sin man och producent Lasse Englund. Även han besitter en lång karriär inom den svenska musikscenen. Tillsammans har de turnerat sedan 80-talet. Lasse är en av Sveriges främsta gitarrister och framför allt kanske den grymmaste på slidegitarr. Han har spelat med, låt oss säga, samtliga av våra folkkära artister och har dessutom producerat en mängd såsom Björn Afzelius, Toni Holgersson, Melissa Horn, Louise Hoffsten och Ted Ström!

Marie Bergman har genom åren spelat på de flesta festivaler bla fyra gånger på Roskilde. Om hon har varit i Nora Folkets Park tidigare, får vi nog fråga Marie när hon kommer. Men en sak är säker, det är första gången hon spelar på Parkfesten!

www.mariebergman.com