Abalone Dots

abalone_dots_bred2

Ett av Sveriges populäraste country- och americanaband släpper nytt våren 2015. I samma veva kommer bandet till Parkfesten för en spelning den 17 juli.

När Abalone Dots nu är tillbaka efter tre års tystnad med är det på egna villkor. Den nya skivan är råare och rör sig närmare indie folk-genren, och bandets politiska ställningstaganden blir tydligare denna gången när humanism och solidaritet är ämnen som berörs.

De tre medlemmarna och multiinstrumentalisterna; Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman, som bildar Abalone Dots, har spelat tillsammans i över ett decennium. De är ett Sveriges flitigast anlitade artister och har samarbetet med bl a Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Lars Winnerbäck, Kalle Moraeus och några av de största i Nashville. Debutplattan, From A Safe Distance, släpptes 2007 och fick både fina recensioner av kritikerna och ett varmt mottagande av publiken då den gick rakt in på albumlistans 7:e plats. Skivan gav eko även på andra sidan Atlanten och fyra USA-turnéer under 2008-2011 har givit dem ett gediget americana-renommé. Uppföljaren Traveler kom redan året därpå, och gav bandet en Grammis för årets folkmusik/visa 2009. Bandets tredje album, Chocolate & Cigarettes (2012), producerades av Steve Fishell (Dixie Chicks, Emmylou Harris, Willie Nelson) och innehåller bl a spåret ”Regrets” där Rebecka sjunger duett med Ron Sexsmith.

www.abalonedots.com