Orkan

orkan_pf_yeah2

Numera Göteborgs­baserade Orkan har stormat från Borås djupaste urskogar, in över stan och tagit sig en erkänd plats på rockscenen. Det rör sig om helhjärtad, ösig, 70­-talsinspirerad proggrock med dansanta toner och texter i sann punkanda.

Texterna behandlar samhällets fördärv, samtidens orättvisor och Moder Naturs ursinniga vrede. När legender från självaste Nynningen kallat Orkans sound för ”den nya proggen” råder det ingen tvekan om vilka som rider längst fram på den nya vågen.

Hittills har de intagit klassiska klubbscener såsom Pustervik, Truckstop Alaska, Jazzhuset och även hunnit med att bocka av en mängd festivaler runt om i Sverige. De har delat scener med band såsom legendariska Flaming Groovies, Spiders, Horisont, Siena Root, Den Stora Vilan, Nynningen, Vidunder samt många fler.

Under våren har de spelat in sin debutsjua som släpps i augusti på Alleycat Records och följs upp med en omfattande klubbturné runtom i Sverige.

Nu i sommar ger de sig ut på turnévägarna med ett tiotal gig på olika festivaler och scener runt om i landet. Vi kan knappt bärga oss innan denna orkester riffar loss i Nora folkets park.

Facebook: https://www.facebook.com/Bandetorkan

Instagram: https://www.instagram.com/bandet_orkan/

SoundCloud: https://soundcloud.com/bandetorkan